KANON-FREDAG
BYVANDRING OG KONKURRENCE

Kanonfredag er hvert år en tilbagevendende begivenhed i Frederiksværk. Butikkerne holder længe åbent, Gjethuset arrangerer koncert og Industrimuseet inviterer til en festlig optakt allerede fra kl. 11 om formiddagen, når Krudtværksmuseet åbner.

Det er med god grund, at Frederiksværk år efter år afvikler begivenheden Kanonfredag. Da Værket blev grundlagt for godt 250 år siden, levede man først og fremmest af at producere krudt, kugler og kanoner til den danske hær og flåde. I byens mægtige Gjethus blev der støbt henved 2.000 bronzekanoner plus en del andet militært grej.

Byvandring
Frederiksværks historie er tæt forbundet med kanoner, krudt og kugler.
I Gjethuset er der blevet støbt henved 2.000 bronzekanoner til den danske hær og flåde samt gaver til fremmede statsoverhoveder. Nogle få eksemplarer er vendt tilbage og pryder byens offentlige rum. I anledning af kanonfredag inviterer museet på en speciel byvandring, hvor vi undervejs vil se nogle af disse kanoner.
Pris: 75 kr. Mødested: Foran Krudtværksmuseet. Tid: Kl. 11.

Konkurrence "Find en kanon & vind en kanon"
I konkurrencen ”Find en kanon & vind en kanon” gælder det om at lokalisere de kanoner, der kan ses både på Krudtværksmuseet og i byen og svare rigtigt på en række spørgsmål. Der trækkes lod blandt de rigtige besvarelser.
Kom ind på Krudtværksmuseet og hent et skattekort, så du kan finde kanonerne og selv gå på opdagelse i historien. Skattekortet afleveres med navn, adresse og telefonnummer enten på Krudtværksmuseet eller i postkassen ved Palæet. Der trækkes lod blandt de rigtige svar om en flot kanon. Arrangementet er gratis.