MALERNES NORDSJÆLLAND

LYSET I KUNSTEN

Dette foredrag går i fodsporene på nogle af dansk kunsthistories største billedkunstnere, som alle har fundet stor inspiration i Nordsjælland. Den forskelligartede natur, de brede strande, fortidsminderne, skovene, søerne og ikke mindst lyset har tilsammen spillet en stor rolle for områdets popularitet.  

Foredraget afholdes af cand. mag. i kunsthistorie Ida Lehrmann Madsen som i flere år har beskæftiget sig med billedkunstnere i Nordsjælland. Senest som en del af udstillingen ’Kunstnerkolonierne Hornbæk & Arild’ på Nivaagaards Malerisamling i foråret 2023 og med udgivelsen ’Malernes Nordsjælland’ udgivet i samarbejde med Nationalpark Kongernes Nordsjælland.  

Dato:
29. februar Kl. 19.30

Halsnæs bryghus
Nordre beddingsvej 35, 3390 hundested

Pris: 75 kr.

Særligt omkring Frederiksværk er der et helt særligt lys, da området er omkranset af Kattegat, Roskilde Fjord og Arresø. Her kan lyset blive reflekteret, så det er ikke kun i Skagen, at det berømte lys har sat sine spor i kunsten. I foredraget kommer vi forbi kunstnere som bl.a. J. Th. Lundbye, P.C. Skovgaard, Viggo Johansen, Sigurd Swane og L.A. Ring, og undervejs kommer vi godt rundt i landskabet i det meste af Nordsjælland.

Viggo Pedersen: Tisvilde. Udsigt fra Hotelbakken, u. årstal (før 1926). Vejby-Tibirke Selskabet.  

MIDDAG HOS HALSNÆS BRYGHUS

Spis en dejlig middag på Halsnæs Bryghus inden foredraget, hvor der er et stort udvalg af lækre retter. 
Når I reserverer bord, skal I blot notere, at I også deltager i foredraget.